Tervetuloa naiskuoroomme!


”Laulajana inspiroidumme sointumaailman rikkaasta moninaisuudesta.” Minna

Mikäli olet haaveillut kehittävästä  ja tavoitteellisesta laulumusiikkiharrastuksesta, ota rohkeasti yhteyttä. Vocaliisoihin voi tulla mukaan joustavasti jatkuvan hakumme ansiosta. 

Kuoroomme uusi laulaja valitaan laulunäytteen perusteella. Edellytyksenä on nuotinlukutaito. Uudet laulajat ovat aluksi kuorossamme 4 kuukauden koeajalla.   

 

Laulajiemme ajatuksia kuorolaulua harkitseville

Olemme kuulleet usein, kuinka moni arastelee hakea kuoroon, vaikka oma kuorolaulu-unelma olisi kypsynyt jo vuosia. Tässä muutama rohkaiseva ajatus laulajiltamme:

Laulaminen helpottaa arjesta irtipääsyä. Nautin yhdessä tekemisestä ja siitä, kun oma ääni soi muiden kanssa harmoniassa. Harjoittelu voi olla raskastakin, mutta oppiminen ja onnistumiset tuovat syvää tyytyväisyyttä."

Biritta Salmivaara, II sopraano

"Kuorolaulusta saa voimaa, se yhdistää. Vaativa johtaja auttaa onnistumaan",

Anne Karhu, II altto.

"Vocaliisoissa laulaminen on loppumaton löytöretki omiin kykyihin. Aina nöyränä kohti uusia tavoitteita naurun ja huumorin kautta, kannustavassa porukassa. Innostus onnistumisista, onni yhteisestä mahdollisuudesta kehittyä, laulaa yhdessä. Nautinto siitä hetkestä, kun Vocaliisojen ääni soi."

Sari Nivala, II sopraano

"Pidätkö vahvasta ja täyteläisestä naiskuorosoinnista, haluaisitko olla tekemässä sitä? Oletko kiinnostunut ja innostunut lauluäänesi ja kuorossa laulamisen taidon kehittämisestä? Oletko valmis panostamaan ihanaan harrastukseen tavoitteellisesti?

Jos, niin tule Vocaliisoihin oppimaan, nauttimaan yhdessä laulamisesta ja kokemaan ihmisäänien moninaisen hieno sointi.  Nämä ovat asioita, joista minä saan voimaa ja oppimisen iloa päiviini ja miksi haluan olla mukana Vocaliisat –kuorossa."

Pirkko Vuoti-Vainikka, I sopraano

Harjoitukset

Kuoromme harjoittelee viikoittain pääasiassa sunnuntaisin klo 16-19. Yhteiset harjoituksemme ovat  intensiivisiä. Hiomme ohjelmistoamme, äänenmuodostusta, fraseerausta, dynamiikkaa ja agogiikkaa.    

Edellytämme aktiivista ja säännöllistä osallistumista yhteisiin harjoituksiin ja oman ääniryhmän järjestämiin stemmaharjoituksiin. 

Ohjelmassa on myös viikonloppuleirejä ja -harjoituksia muutamia kertoja lukuvuoden aikana.

Vocaliisat harjoittelee viikoittain, joka sunnuntai intensiiviset 3 tuntia. Petsamosalissa 2018.

 

 

Laulunäytteen kautta kuoroon

Kuoroomme hakeudutaan laulunäytteen kautta. Tilaisuuksia on noin kaksi kertaa vuodessa, joihin kutsutaan yleisellä ilmoituksella. Kuoroon voi hakeutua myös muina aikoina ottamalla suoraan yhteyttä kuoronjohtajaamme. Uudella kuorolaisella on 4 kk:n koeaika kuorossa.

 

Kuoron johtajana autan sinua tekemään löytöretken omaan ääneesi. Tuen ja ohjaan kehittymistäsi niin kuorolaulajana, esiintyjänä, tulkitsijana kuin yksinlaulajana.

Toteuta unelmasi ja tule mukaan kunnianhimoiseen naisistoomme! 

 

Varaa rohkeasti aika laulunäytteeseen sähköpostitse vocaliisat@gmail.com  

 

 

Tule laulamaan kanssamme jotain aivan uutta!

Haemme laulavaan naisistoomme muutamaa altto- ja sopraanoääntä.

Kuoromme on saanut mahdollisuuden kantaesittää ja jatkossa levyttää dir.cant. Jarmo Lehdon säveltämän Eino Leinon runoihin pohjautuvan laulusarjan  " Unta kaunista ". Teoksen harjoittelun aloitamme huhtikuussa. Marraskuussa on kantaesitys ensin Rovaniemellä säveltäjän synnyinkaupungissa.

Laulunäytteeseen voit ilmoittautua heti sähköpostitse vocaliisat@gmail.com. Äänesi voit kajauttaa ilmoille zoom-palvelun kautta erikseen sovittavana aikana 8.3- 31.3 kuoronjohtajallemme. Vallitsevan tilanteen vuoksi tämä käytäntö.

Varaa rohkeasti paikkasi ja laula meille laulu! 

vocaliisat@gmail.com  

 

 

Kuoron jäsenmaksu

Kuoron jäsenmaksu vahvistetaan vuosittain. Vuonna 2020 vuosimaksu on 65 €/kk. Maksu pitää sisällään viikoittaiset kuoroharjoitukset (n 3h/vk), yhden pakollisen 45 min laulutunnin ja yhden 45 min oman äänialan ryhmätunnin kuukaudessa sekä nuotit. 

Lisäksi kuorolainen voi varata halutessaan eri maksusta yksilöllisiä laulutunteja tarpeen mukaan. 

Vuosimaksusta osa menee Sulasolin ja Suomen naiskuoroliiton jäsenmaksuihin ja loput oman toiminnan pyörittämiseen.  

Kuoromme esiintyi Rovaniemi-viikolla 2019 Somosen metsäkirkossa suomalaisella kansallisromanttisella ohjelmistolla.

Laulukoulussa kehittyy laulajaksi

Vocaliisat tarjoaa mahdollisuutta kehittää itseään laulajana myös yksityisten laulutuntien avulla. Valitset itse laulutuntien määrän/kk. 

Anniina auttaa sinua tekemään mielenkiintoisen matkan laulamisen ja oman äänenkäytön maailmaan. Sinun ei tarvitse osata laulaa omasta mielestäsi, mutta kynnys on suuri lähteä kokeilemaan laulamista suoraan esim. kuoroon.  Hyvin moni meistä luulee ja kuulee äänestään ihan jotain muuta mitä se oikeastaan onkaan. Ehkä on saattanut jäädä jonnekin mielen sopukoihin jokin huono muisto laulamisesta.

Oman äänen, hengityksen ja kehon löytäminen on puhdistava ja voimaannuttava kokemus. Tule rohkeasti ja varaa aikaa niin lähdetään yhdessä äänimatkalle.

Reetta Lintala, II altto, Vocaliisoissa vuodesta 2016 lähtien.

 

 

”Säännöllisesti pidettävillä laulutunneilla kehitetään monin eri tavoin laulajan äänenmuodostusta sekä annetaan apua rytmi- ja hengitystekniikkaan. Anniina on antanut monta tärkeää keinoa parantaa omaa äänenmuodostustani. Oma ääneni on kehittynyt vahvemmaksi, ja pystyn laulamaan laajemmalla skaalalla”,

Reetta Lintala II altto

 

 

 

 

 

 

Saana Yli-Tepsa, I altto, Vocaliisoissa vuodesta 2017 lähtien

 

 

”Anniinalla on uskomaton kyky saada minun ääneni soimaan. Hän osaa ohjata yksilöllisesti erilaisia ääniä ja ihmisiä. Hyvästäkin äänestä voi saada aina paremmin soivan ja monipuolisemman ammattitaitoisella ja itselle sopivalla äänenohjauksella. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!”

Saana Yli-Tepsa, I altto

 

 

 

 

 

Liity kuoroomme  - tule laulamaan kanssamme! 

Vocaliisat Juhannuksena 2019

Toteuta unelmasi ja tule mukaan laulamaan! 

Tule seuraamaan meitä myös Facebookiin, jossa kerromme ajankohtaisista tapahtumista ja toiminnastamme lisää.  Vocaliisat löytää Facebookista tästä

Lähetä alla oleva vapaamuotoinen hakemus/yhteydenottopyyntö, niin otamme yhteyttä. 

    Nimesi (pakollinen)

    Sähköpostisi (pakollinen)

    Viestisi