”Musiikki yhdistää ” Anniina


Vocaliisojen ohjelmisto koostuu ortodoksisesta kirkkomusiikista, klassis- romanttisesta viihteellisempäänkin musiikkiin.Ortodoksinen kirkkomusiikki”Olemme vain välikappale ja jokin laulaa meissä.”


Anniina

Monipuolinen ohjelmisto

Vocaliisojen ohjelmisto ei rajoitu pelkästään kirkkomusiikkiin vaan kuoro hakee vaikutteita ja lisähaasteita monista eri musiikkityyleistä. 

Naiskuoron lauluesitykset soveltuvat hyvin erilaisiin tilaisuuksiin. Kuoromme esiintyy ahkerasti omien konserttien lisäksi tilauksesta eri tapahtumissa ja tilaisuuksissa.  

Finlandia; kuuntele tästä linkistä 

29.11.2020 Ubi Caritas: kuuntele tästä linkistä

Rovaniemen Juhannusjuhlassa 2019 Vocaliisat esittivät mm. Joutsen, Romanssi, Nocturne, Hyvää hyvää iltaa, Muistelen sua, Finlandia-hymni.

Suomenkielistä ortodoksista kirkkomusiikkia naisäänille  

Suomenkielistä ortodoksista kirkkomusiikkia ei tällä hetkellä Suomessa ole ottanut ohjelmistonsa keskiöön mikään muu naiskuoro kuin Vocaliisat kuoronjohtajansa sovituksilla.

Alla olevista linkeistä voit kuunnella kuoromme esittämiä ortodoksisia veisuja: Sinulle oi Jumalansynnyttäjä, Viisaan ryövärin, 

 

 

 

Kuoromme 5-vuotis juhlakonsertti, Sydämeni Laulu Rovaniemen Kirkossa marraskuussa 2019 oli läpileikkaus kuoromme ohjelmistosta.

Ortodoksisen kirkkomusiikin laulaminen vaatii syvällistä ortodoksisen tradition tuntemusta sekä naisäänillä erilaisia sointukäännöksiä ja sävellajeja kuin mies- tai sekakuorolla. Vocaliisoille sovitettu ortodoksinen kirkkomusiikki on sovitettu jokaisen kuorolaisen omaan äänenkäytön vahvuuteen. Kuoronjohtaja tuntee  laulajiensa äänet, koska hän on myös heidän laulunopettaja. Ortodoksinen kirkkomusiikki edellyttää erityistä äänenmuodostusta, jotta naisäänillä saavutettaisiin yhtä täyteläinen sointi kuin mies- tai sekakuorolla. Näin musiikin olennainen tunnelma voidaan säilyttää kuoronjohtajan mielestä.

Kirkkomusiikki on käytännössä laulettua rukousta. Musiikin arvokas esittäminen vaatii kuorolta ja kuorolaisilta paljon. Perinteeseen kuuluu tietty aukikirjoittamaton tapa tulkita ja kuljettaa ääntä.  Kervinen on tehnyt lukuisia sovituksia Vocaliisojen laulettaviksi. Kuoronjohtajan näkemyksen mukaan veisuja kuorolle sovitettaessa on aina säilytettävä tekstistä lähtevä traditio ja rukouksellisuus.

Suomenkielisen ortodoksisen kirkkomusiikin konsertteja onkin kuultu eri puolilla Suomea. Vocaliisat on saanut yhtenäisestä ja kokonaisvaltaisesta äänenmuodostuksestaan paljon kiitosta. On merkittävää, että pohjoisesta nousee poikkeava naiskuoro.

Suomen Kulttuurirahasto ja Oulun ortodoksinen hiippakuntasäätiö ovat huomioineet Vocaliisojen omaleimaisuuden myöntämällä kuorolle apurahaa ortodoksisen kirkkomusiikin esittämiseen. Näitä konsertteja onkin kuultu mm. Rovaniemellä, Sodankylässä, Ylläksellä, Oulussa, Joensuussa ja Kajaanissa.

 

"En ollut aiemmin tutustunut ortodoksilauluihin, mutta tämän kuoron myötä olen oppinut paljon. Ne ovat voimaannuttavia, vahvatunteisia, merkityksellisiä lauluja. Laulut eivät ole helpoimmasta päästä, mutta se tunne, kun eri äänet sointuvat hienosti yhteen ja sanat kertovat tarinaa, saavat itsellekin todella onnistuneen tunteen. Eniten minua koskettavat laulut "Miksi minut hylkäsit" ja "Saata, oi Kristus"."

Reetta Lintala, II altto

 

 

 

"Kasvojesi edessä" -debyyttilevy on juhlavuoden julkaisu

Kuoromme juhli 5-vuotista taivaltaan 2019. Juhlavuoden kunniaksi julkaisimme Kasvojesi edessä -debyyttilevymme.  Juhlalevyllä on harvinaista naiskuoron esittämää suomenkielistä ortodoksista kirkkomusiikkia. Kasvojesi edessä -levy on hankittavissa Rovaniemen musiikkikirjastosta sekä ennakkomaksulla tämän sivuston kontaktilomakkeella.

 

Suomalaista  klassista ja ikivihreää 

Vocaliisojen ohjelmistoon kuuluu perinteistä ja myös uutta naiskuoromusiikkia. Klassisen ja hengellisen musiikin ohella kuoro laulaa viihteellistä musiikkia ja perinteisiä kansanlauluja.

Mukavuusalueen ulkopuolelle hyppääminen on kehittävää. Uusia taitoja on haettu esimerkiksi etnomusiikin suorasta, haastavasta ja leveästä äänenkäytöstä. Mielenkiinnon kohteena on ollut esimerkiksi Annika Fuhrmanin uusi naisvoimainen kansanmusiikki.

 

 

Vocaliisat järjesti syksyllä 2018 Iltamat -tapahtuman 50-luvun hengessä yhteistyössä harmonikkataituri Tatu Kantomaan, saksofonisti Pasi Lehtorannan ja Lyseonpuiston lukion orkesterin kanssa.