Konsertteja


”Musiikin kieli on kansainvälinen. Kun sanat eivät riitä, musiikki auttaa tulkitsemaan ja käsittelemään eilaisia
tunteita ja tunnelmia.” Tiina


Tulevat konsertit

Konserteistamme ilmoitetaan aina paikallislehdessä, konserttipaikan tapahtumakalenterissa sekä Vocaliisojen Facebook-ryhmässä ja Instagramissa.

Tule mukaan seuraamaan meitä  Vocaliisat Facebookissa ja Instagramissa.

Pandemiatilanteesta johtuen maaliskuun 26.03.2022 EINO LEINO- juhlakonserttimme on siirretty syksylle 2022.

EINO LEINO - Juhlakonsertti
“ Unta kaunista “

Syksy 2022 Rovaniemen kirkko

 

Konsertissa kantaesitetään Jarmo Lehdon säveltämä “Unta kaunista”- laulusarja ja kuorokonsertto “Herran Henki mailla kulkee”

johtaa Anniina Kervinen

urut Maie Kuusik

lippu 22 €/ eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat 18 €

LIPUT NYT ENNAKKOMYYNNISSÄ sähköpostitse vocaliisat@gmail.com 22.12.2021 asti 20 €/ eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat 16 €

 

Rovaniemeltä lähtöisin oleva kuoronjohtaja, musiikkipedagogi ja kirkkomuusikko director cantus JARMO LEHTO on säveltänyt syksyllä 2020 Eino Leinon runoihin pohjautuvan laulusarjan naiskuorolle “Unta kaunista” ja kuorokonserton "Herran henki mailla kulkee".

Konsertissa kuullaan myös Lehdon sovittamaa slaavilais-ortodoksista musiikkia naiskuorolle ja uruille.

Sävellystyöt ja sovitukset Jarmo Lehto on omistanut Vocaliisojen kuoronjohtaja Anniina Kerviselle. Tämän myötä Vocaliisoille on avautunut ainoalaatuinen mahdollisuus kantaesittää ja keväällä 2022 levyttää konsertissa kuultavat teokset. Kuorokulttuuriyleisölle tämä avaa myös aivan uutta Eino Leinoa.

 

© Kimmo Pallari

 

 

Ortodoksiveisut soivat usein Rovaniemen kirkossa Pääsiäisen aikaan!

Vocaliisojen suurimman osa-alueen kuoron ohjelmistosta käsittää perinteinen ortodoksinen kirkkomusiikki. Kuoronjohtaja Anniina Kervinen on siirtänyt veisuja seka- ja mieskuoroasetelmasta naiskuorolleen jo viiden vuoden ajan. Transkriptiot ja sovitukset on tehty kurinalaisesti rikkomatta kanonisesti hyväksyttyjen veisujen alkuperäistä sävelmuotoa. Kirkkolaulut on harjoitettu huomioimalla musiikin teologinen sisältö. Kuorolaiset ovat olleet mukana vakavalla ja hartaalla kunnioituksella musiikkitradition sisäistämisessä. Veisuista suurin osa on kerätty Suuren Paaston ja kirkkovuoden jumalanpalvelusten kanonisesta sävelmistöstä. Konsertissa kuljetaan Kristuksen kärsimysmatkaa kohti riemullista Ylösnousemusjuhlaa, Pääsiäistä. Veisut ovat vaikuttaneet syvästi kuulijoiden mieliin.   

 

Vocaliisat kiittävät koskettavan "Nyt on kaikki täynnä valo" -konsertin jälkeen 28.04.2019.

 

Joulun Kellot Joulukonsertti 1. adventti 2018

 

Konserteistamme ilmoitetaan aina paikallislehdessä, konserttipaikan ohjelmistossa sekä Vocaliisojen Facebook-ryhmässä.
Tule mukaan seuraamaan meitä   Vocaliisat Facebookissa