JUHLAVAA JA KOSKETTAVAA KUOROMUSIIKKIA

Naiskuoro Vocaliisat on rovaniemeläinen harvinaisuus. Puoliammattilaiskuoro on ainoa Suomessa oleva naiskuoro, joka on erikoistunut esittämään ja sovittamaan suomenkielistä ortodoksista kirkkomusiikkia. Lappiin ja Rovaniemelle tämän on mahdollistanut lied- ja oopperalaulajanakin menestynyt ortodoksi muusikko, kuoronjohtaja Anniina Kervinen. ”Olemme muotoilleet Vocaliisojen esitykset helposti tilattaviksi. Ohjelmiston skaala ulottuu klassisesta viihteelliseen musiikkiin. Esitykset soveltuvat hyvin erilaisiin tilaisuuksiin häistä hautajaisiin, yritysjuhlista valtiovierailuihin” sanoo hallituksen pj Taina Torvela. Kuoromusiikki luo juhlavan ja visuaalisesti kauniin tunnelman tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Monipuolinen musiikkivalikoima taas tuo erilaisiin hetkiin sopivan tunnelman.

AVOIN LAULUKOULU

Vocaliisat laajentaa laulukoulutoimintaa avoimeksi laulukoulutoiminnaksi. ”Laulukoulumme avaa mahdollisuuden äänenmuodostuksen oppimisen myös muille kuin kuorolaisille. Se toimii matalankynnyksen lauluharrastuksen käynnistäjänä ja mahdollisena väylänä kuorolaulajaksi” toteaa kuoronjohtaja Kervinen. Kuoroon pääsee mukaan ääninäytteen tai laulukoulun kautta. Uudet kuorolaiset ovat aluksi kuorossa 4 kuukauden koeajalla. Kuoro tarjoaa yksityisesti jatkuvaa laadukasta laulun ja äänenmuodostuksen opetusta yksilö- ja ryhmäohjauksessa.

LEVYTYS JA KIERTUEET

Kuoro levyttää syksyllä Suomen ensimmäinen suomenkielistä ortodoksista kirkkomusiikkia sisältävän ”Nyt on kaikki täynnä valoa” -CD. Kervinen on tehnyt lukuisia transkriptioita ja sovituksia yksinoikeudella Vocaliisoille. Veisut kuuluvat ortodoksisen paastonajan ja pääsiäisen traditioihin. Ne ovat laulettua rukousta, joita kuoroyleisö kuvaa voimaannuttaviksi. Levytystä varten on käynnistetty 2.4. valtakunnallinen joukkorahoituskampanja, jolloin CD:tä ja esityksiä voi tilata ennakkoon. Ennakkotilaukset Uniikki levynjulkistuskonsertti on 30.11 Rovaniemellä. Lisäksi toteutetaan konserttikiertue mm. Ouluun, Kajaaniin, Tornioon ja Ivaloon.